Texas  Tech  University  -  Rawls Golf Course Club House and Team Facility

Project Description:

Completed in 2012, JDMA was commissioned as associate architect to Robert McKinney the design architect of the Clubhouse and Team Facility.  The Clubhouse is a central gathering point for members and guests with panoramic views of holes No. 1, No. 9, No. 10 and the entire course in the distance.  A large veranda provides an outdoor gathering area with fire pit for dining and relaxing after a long round, with sweeping views of the golf course.  Features of the Club House include locker rooms, cart storage, pro shop, and Jerry’s Grille with a bar and dinning area expressed with exposed heavy timber trusses and expansive windows providing views of the golf course.  The Team Facility with it’s courtyard and garden setting provide an impressive entry sequence into the building.  Upon entering, guests are welcomed by a high volume reception area and views to the putting area with history of the university’s golf programs displayed proudly.  The Team Facility provides for reception area, conference room, locker rooms, coaches offices, along with support and service spaces.  The Clubhouse and Team Facility both reflect the architectural vocabulary of Texas Tech University nearby and will serve as the cornerstone for the university’s golf program.

Location:

Lubbock, Texas

Project Size:

Club House: 6,797 SF

Team Facility: 4,174 SF

Completion Date:

August 2012

Design Team:

Architect: Robert McKinney

Associate Architect: JDMA Architects

Civil Engineer: Parkhill, Smith & Cooper, Inc.

Structural Engineer: Parkhill, Smith & Cooper, Inc.

MPE Engineers: Fanning, Fanning & Associates

General Contractor:

Minnix Commercial

Award:

2015 AIA Lubbock Design Award

20150724_182612.jpg
Grille 1.jpg
Grille2.jpg
20120813_180647.jpg
North View1.jpg
20150724_182635.jpg
Pro Shop 1.jpg
TF Reception 2.jpg
locker.jpg
new-001.jpg